Ny rekordnotering på Oslo Børs

OPPGANG: Hovedindeksen på Oslo Børs vokser videre etter flere rekordnoteringer. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
OPPGANG: Hovedindeksen på Oslo Børs vokser videre etter flere rekordnoteringer. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedindeksen på Oslo Børs satte nok en gang ny rekord torsdag, da den endte på hele 677,86 poeng, en oppgang på 1,25 prosent fra dagen før

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag ble det satt ny rekord på børsen da hovedindeksen endte på 669,47 poeng, men torsdagens sluttkurs er altså hele 8,39 poeng over gårsdagens.

DNB er den mest omsatte aksjen, tett fulgt av Statoil. DNB stiger med 2,6 prosent og Statoil med 1,5. Blant de største selskapene på indeksen er det imidlertid Norsk Hydro som stiger mest med en oppgang på 3,5 prosent. Telenor øker med 2,12 prosent.

Solenergiselskapet Rec er torsdagens vinner med en vekst i kursen på 8,3 prosent. Farmasiselskapet Nordic Nanovector er dagens taper med et fall på 4,5 prosent.

Utenom hovedindeksen gikk det canadiske oljeselskapet Questerre opp med hele 56,4 prosent etter positive nyheter fra canadiske myndigheter etter enighet om en ny energilov.

De største europeiske børsene gikk også litt opp torsdag. DAX 30 i Frankfurt endte opp med 1,5 prosent, CAC 40 i Paris med 0,7 prosent og FTSE 100 i London med mer forsiktige 0,3 prosent.