Fem tiltalt for å ha svindlet banker for 40 millioner

Rettssaken mot de fem mennene starter i Oslo tingrett 5. desember, og skal etter planen vare fram til 17. februar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Rettssaken mot de fem mennene starter i Oslo tingrett 5. desember, og skal etter planen vare fram til 17. februar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem menn er tiltalt i en omfattende bedragerisak i Oslo. De skal blant annet ha opprettet et fiktivt borettslag og svindlet til seg store lån.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I desember starter rettssaken i Oslo tingrett mot fem menn i alderen 28– 41 år som er tiltalt for grovt bedrageri. Alle er også tiltalt for å ha vært en del av en organisert kriminell gruppe, den såkalte mafiaparagrafen, skriver VG.

Tre av mennene skal ha opprettet et fiktivt borettslag med en adresse som ikke eksisterer i Sofies gate, midt i Oslo sentrum. Til sammen skal de tre ha lurt ti forskjellige banker til å utbetale lån og innvilge kreditter på til sammen 23 millioner kroner til ikke-eksisterende leiligheter.

En annen spektakulær post i tiltalen gjelder alle de fem mennene. Ved å lure Statens kartverk til å tinglyse et forfalsket skjøte, ble de registrert som eiere av en bygård på Grünerløkka i Oslo, ifølge tiltalen. Da de søkte om 45 millioner i lån til leilighetene de ikke eide, ble bedrageriforsøket oppdaget av banken.