Tre flyselskap vil fly i Nord-Norge

Widerøe-fly på flyplassen i Tromsø. Illustrasjonsfoto.
Widerøe-fly på flyplassen i Tromsø. Illustrasjonsfoto. Foto: Jan-morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De tre flyselskapene Widerøe, Danish Air Transport og FlyViking har meldt seg på i konkurransen om å få drive regionale ruteflyginger i Nord-Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi synes det er positivt at flere flyselskaper viser interesse. Beslutning om tildeling vil skje i løpet av høsten, sier statssekretær Tom Cato Karlsen i Samferdselsdepartementet.

Flyselskap i alle EØS-land er invitert til å levere tilbud på drift av til sammen 13 ruteområder i Nord-Norge for perioden 1. april 2017 til 31. mars 2022.

Bak FlyViking står den tidligere Widerøe-piloten Ola Giæver. Han sier til NRK at selskapet har levert tilbud på kortbanerutene i Finnmark og Lofoten. Giæver har hatt tett kontakt med eieren av Danish Air Transport.

Les også: Norwegian og Widerøe skrur opp prisene

– Dersom Danish Air og FlyViking får et anbud, kommer vi til å inngå et samarbeid på teknisk side, sier gründeren.

Widerøes kommunikasjonsdirektør Silje Brandvold sier at selskapet er trygge på at de har levert et konkurransedyktig tilbud.

– Vi har hatt både to og tre konkurrenter ved tidligere anbudsrunder, men vi har vunnet. Widerøe har kontor i Nord-Norge, og landsdelen er et viktig markedsområde for oss. Den utgjør 40 prosent av vår virksomhet, sier hun til NRK.

Les også: SAS selger seg helt ut av Widerøe