Rolls-Royce designer nye Hurtigruteskip

DESIGNKONTRAKT: Slik skal de nye Hurtigruten-skipene se ut, ifølge tidligere tegninger.
DESIGNKONTRAKT: Slik skal de nye Hurtigruten-skipene se ut, ifølge tidligere tegninger. Foto: Hurtigruten / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske avdelingen av Rolls-Royce har signert kontrakt om design og skipsutstyr til to av de nye ekspedisjonsskipene som skal bygges for Hurtigruten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kontrakten har en verdi på over 280 millioner kroner og omfatter design og utstyrspakke til to moderne ekspedisjonsskip som Kleven Maritime i Ulsteinvik skal bygge for Hurtigruten AS. Kontrakten er en konkret oppfølgning av intensjonsavtalen som Hurtigruten og Kleven undertegnet i april i år.

– Skipene som snart vil ta form i dokkene hos Kleven vil vekke oppsikt. De vil bidra til økt interesse for både norsk verftsindustri og Hurtigruten som ledende innen ekspedisjonsturisme, sier Daniel Skjeldam, konsernsjef i Hurtigruten i en pressemelding.

Skipene er designet av Rolls-Royce og er spesialtilpasset opplevelsesbaserte ekspedisjonsreiser, men kan også seile langs norskekysten. De nye skipene har isforsterket skrog, blir 140 meter lange og kan ta 530 passasjerer.

Hurtigruten har satset kraftig på opplevelsesturisme i Arktis og Antarktis. De nye ekspedisjonsskipene skal bruke nye miljøteknologiske løsninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hurtigruten og Kleven har blitt enige om å bygge skip som vil sette en ny standard i markedet, og nå er det vårt oppdrag og bidra med innovativ teknologi, design og utstyr, sier Helge Gjerde, direktør i Rolls-Royce.

Første skip skal stå ferdig i juli 2018, andre skip i juli 2019. Kleven Maritime har også opsjon på ytterligere to skip.