Nedturen tiltar i industrien

Aktiviteten i norsk industri bremser opp kraftigere enn ventet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Aktiviteten i norsk industri bremser opp kraftigere enn ventet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innkjøpssjefindeksen viser en kraftigere oppbremsing enn ventet i norsk industri.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Indeksen Norsk PMI, som er en temperaturmåler for aktiviteten i norske industribedrifter, falt ytterligere tilbake i mars, skriver Dagens Næringsliv. Indeksen ble lagt fram av Norsk forbund for innkjøp og logistikk (Nima) og Danske Bank fredag.

«Aktiviteten i norsk industri fortsetter nedover, og det i et langt raskere tempo enn i februar. Det er særlig produksjons- og sysselsettingsindeksen som trekker norsk PMI ned i mars måned», heter det i meldingen fra Nima.

– PMI for mars falt fra 48,3 til 46,8, noe som tyder på at industriaktivitetene faller mer enn forventet ut fra de siste måneders signaler, sier Svein-Egil Hoberg i Nima.

Ifølge forbundet er det fremdeles slik at det sterkeste fallet ble gjort unna i tredje kvartal i fjor, og at fallet i de to påfølgende kvartalene har vært noe mindre. Dette stemmer også med de faktiske produksjonstallene fra Statisk sentralbyrå i samme periode.

– Det som påvirket PMI-indeksen i mars mest, er det kraftige fallet i sysselsettingen, men også nedgangen i produksjonen, kommenterer Hoberg.

Les også: Fellesforbundet bryter forhandlingene