DNB legger ned 59 filialer – 600 mister jobben

DNB har besluttet å legge ned 59 av sine kontorer i Norge og sier opp 600 ansatte
DNB har besluttet å legge ned 59 av sine kontorer i Norge og sier opp 600 ansatte Foto: NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

DNB har besluttet å legge ned 59 av sine filialer i Norge, 600 ansatte mister jobben. Banken begrunner det med at få kunder er innom banken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

DNB – Norges største forretningsbank- kunngjorde i en pressemelding onsdag at den reduserer antall kontorer fra 116 til 57.

600 ansatte vil miste jobben som følge av beslutningen.

Nedleggelsene vil skje i løpet av første halvår i år.

Når det gjelder bedriftsmarkedet, blir banken tilgjengelig 46 steder, mot 63 i dag. DNB Eiendom rammes ikke.

Trinnvis nedskalering

Leder Pål Adrian Hellman i Finansforbundet mener en trinnvis nedskalering hadde vært bedre både for de ansatte og konsernet.

Han oppfordrer DNB til å tenke seg om en gang til og minner om at det ikke er noen skam å snu.

Hellman sier han mener DNB opptrer uansvarlig gjennom å kvitte seg med så mange ansatte og kontorer.

Utviklingen

I begrunnelsen for beslutningen om å kutte antallet filialer peker DNB blant annet på utviklingen de siste to årene.

– Den har vist at kundene har mer kontakt med oss enn tidligere, men på helt andre måter. De ønsker å ha banken tilgjengelig hele tiden, og bruker mobilen til alt fra å betale regninger til å søke boliglån, påpeker Trond Bentestuen

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kun én prosent av kundehenvendelsene skjer til bankkontorene, mens 47 prosent er via mobilbank, ifølge DNBs egen oversikt.

– Når kundene endrer sine bankvaner, må vi følge etter, sier Bentestuen

– Best mulig for samfunnet

– Vi forstår at ny teknologi og nye måter å betjene kundene på medfører redusert behov for kontorer og ansatte i fremtiden. Vi mener likevel at DNBs solide økonomi og viktige rolle i samfunnet gjør at de både har mulighet til – og ansvar for – å gjøre dette på en måte som er best mulig også for samfunnet, sier Hellman.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kontor i alle fylker

DNB vil fortsatt ha bankkontor i alle fylker, og de fleste av kundene som bor i nærheten av en filial som legges ned, vil ha mindre enn en halvtime å kjøre til nærmeste DNB-filial, understreker banken.

– Vi skal fortsatt være fysisk til stede mange steder i Norge. I de situasjonene der kundene vil snakke med banken ansikt til ansikt, skal vi tilby riktig kompetanse og god rådgiving. Samtidig øker vi bemanningen på kundesenteret vårt, der alle som ønsker det, får personlig betjening døgnet rundt, både på telefon og via chat, sier konserndirektør Bentestuen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge næringslivsavisa Nord 24 ble de ansatte orientert om avgjørelsen på allmøter over hele landet onsdag. 15 av filialene ligger i Nord-Norge.

– Dette er en krevende dag for de ansatte som berøres, og det er trist at så mange dyktige medarbeidere må forlate DNB. Vi skal gjøre det vi kan for å gjennomføre nedbemanningen med frivillige løsninger, sier konserndirektøren.

Dette er stedene som legges ned

Stedene som er uthevet vil fortsatt ha DNB Eiendom til stede.

Oslo og Østafjells: Bekkestua, Solli Plass, Røa, Stovner, Manglerud, Sætre, Revetal, Holmestrand, Notodden, Slemmestad, Stokke, Sande, Lier, Hokksund og Sigdal

Øst: Borge, Kolbotn, Ås, Råholt, Sørumsand, Moelv, Lørenskog, Raufoss, Halden, Årnes, Nittedal, Elverum, Dombås, Ringebu og Otta.

Sør og Vest: Åkrehamn, Knarvik, Tvedestrand, Os, Sola, Solheimsviken, Vestkanten, Askøy, Bø, Åmot, Odda, Mandal, Egersund og Nordfjordeid

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord: Solsiden, Heimdal, Sirkus, Hammerfest, Vadsø, Kirkenes, Narvik, Andenes, Fauske, Ørnes, Mosjøen, Sandnessjøen, Brønnøysund, Levanger og Namsos.

Disse stedene består

Oslo og Østafjells: Asker, Sandvika, Fornebu, Majorstua, Storo, Nordstrand, Karl Johan, Larvik, Sandefjord, Tønsberg, Horten, Drammen, Kongsberg og Hønefoss.

Øst: Fredrikstad, Sarpsborg, Moss, Askim, Ski, Drøbak, Jessheim, Lillestrøm, Lillehammer, Gjøvik, Fagernes, Hadeland, Hamar, Kongsvinger og OSL

Sør og Vest: Skien, Porsgrunn, Arendal, Grimstad, Kristiansand, Haugesund, Stord, Stavanger, Sandnes, Bryne, Torgallmenningen, Fana, Sotra, Førde, Åsana, Molde, Ålesund og Kristiansund.

Nord: Torvet, Stjørdal, Steinkjer, Alta, Tromsø, Harstad, Sortland, Svolvær, Bodø og Mo i Rana.