Stadig flere vil jobbe til de er 70 år eller eldre

OSLO 20150715. Illustrasjonsbilde av ulike handlesituasjoner i en Narvesen kiosk. Her; Kunde betaler ekspeditør. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix NB! MODELLKLARERT
OSLO 20150715. Illustrasjonsbilde av ulike handlesituasjoner i en Narvesen kiosk. Her; Kunde betaler ekspeditør. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix NB! MODELLKLARERT Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aldri før har nordmenn ønsket å jobbe så lenge som nå. Nå sier 29 prosent at de kunne tenke seg å jobbe til de er 70 år eller eldre, sammenlignet med 23 prosent i 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den gjennomsnittlige avgangsalderen blant de yrkesaktive er nå 66,2 år, viser Norsk Seniorpolitisk Barometer 2015 som legges fram onsdag. Dette er en tydelig økning, etter at arbeidstakerne i fjor sa at de ønsket å gå av med pensjon når de fyller 65.

– Dette er gode nyheter. Både samfunnet og arbeidsgiverne er tjent med at eldre ønsker å fortsette lengre i jobb. Seniorene gleder seg mest av alle til å gå på jobb, og de har viktig kompetanse og erfaring å bidra med. Dessverre viser undersøkelsen at arbeidsgiverne er mindre positive til seniorene enn tidligere, sier Kari Østerud, direktør i Senter for Seniorpolitikk.

Den samfunnsøkonomiske gevinsten ved at eldre fortsetter ett år til i arbeid, tilsvarer om lag 30.000 årsverk og rundt 30 milliarder kroner i økt verdiskapning.