Australier til Hellas for å hjelpe gråtende pensjonist

Bildene av den greske pensjonisten går verden rundt. Se video
Artikkelen fortsetter under annonsen

En australsk mann som ble sterkt berørt da han så bildet av en gråtende pensjonist utenfor en gresk bank, reiser til Hellas for å støtte mannen økonomisk etter å ha oppdaget at han er en venn av familien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

77 år gamle Giorgos Chatzifotiadis brøt sammen i byen Thessaloniki sist uke. Etter å ha prøvd å ta ut pensjonspenger i fire forskjellige banker, uten å lykkes, begynte han å gråte i ren fortvilelse.

En fotograf i nyhetsbyrået AFP tok et bilde av mannen mens han satt gråtende på bakken, og siden har bildet gått verden rundt som en illustrasjon på hvordan vanlige grekere lider under gjeldskrisen i landet.

Les også: Hellas må søke om nytt låneprogram

Australskfødte James Koufos, som er sjef i et finansfirma, så bildet og syntes at den gråtende pensjonisten lignet veldig på en venn av faren hans. 41-åringens mor, som bor i Hellas, kunne bekrefte at Chatzifotiadis er en gammel venn av Koufos' avdøde far.

– Jeg fikk moren min til å ta ut noen kontanter, finne mannen og gi ham litt umiddelbar støtte, sier Koufos til AFP.

Lørdag reiser han til Hellas for å møte den nå verdenskjente pensjonisten.

– Vi reiser dit for å overraske ham og gi ham en ganske betydelig sum penger. Vi får nå også penger fra enkelte selskaper, som ønsker å donere, sier forretningsmannen, som legger til at målet også er å hjelpe andre i tillegg til 77-åringen.