Per Sandberg: – Statoil lurer forbrukerne

Per Sandberg er irritert over Statoils bensinpriser. Foto: NTB scanpix
Per Sandberg er irritert over Statoils bensinpriser. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nestleder i Fremskrittspartiet Per mener Statoil lurer forbrukerne ved å ikke sette ned bensinprisene. Oljeselskapet avviser dette.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De irriterer meg. De skylder alltid på noe annet, som da oljeprisen gikk opp eller dollarkursen da den gikk ned. Det virker som at bensinprisen vil øke uansett hva vi foretar oss, sier Frp-nestleder Per Sandberg om Statoil, i en pressemelding der han går hardt ut mot selskapet.

Kommunikasjonsdirektør i Statoil Fuel & Retail, Pål Heldaas, sier til NTB at debatten handler om listepris, men det er pumpeprisen som bør oppta politikerne.

Pumpeprisen i Norge består normalt av 60 prosent avgifter, 30 prosent innkjøpspris og 10 prosent til drivstoffselskapene.

– Statoil Fuel & Retail har null innflytelse på 90 prosent av pumpeprisen, og Innenfor 10 prosent dekker vi alle våre kostnader og fortjeneste, sier Heldaas som legger til at det er lite fortjeneste i bransjen – og absolutt ikke fortjeneste som kan påvirke pris til sluttbruker nevneverdig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: DNB: Bensinen burde kostet 15 prosent mindre

– En parodi

Mandag reduserer Statoil bensinprisen med 20 øre. Dette imponerer ikke nestlederen i Fremskrittspartiet.

– Regjeringen har senket de bilrelaterte avgiftene i 2015 og det er også en relativ nedgang i drivstoffavgifter. At Statoil nå senker avgiftene med 20 øre mener jeg er en parodi, det er ingenting med oljeprisen eller valutaen som er endret. Statoil kan ikke spå neste ukes utvikling, fortsetter Sandberg.

Heldaas sier at de nå setter prisen mer ned nest uke enn de satte den opp, og at årsaken er nettopp endring i deres kostpriser og dollarkursen.

Les også: Statoil senker rekordhøy bensinpris

Kalt inn på teppet

Tidligere denne uken ble det kjent at finansminister Siv Jensen (Frp) mener avgiftsletten må komme bilistene til gode gjennom billigere bensin, og at hun har kalt inn bensinselskapene inn på teppet for å få en forklaring, slik hun også gjorde i desember.

– Vi synes det er gledelig å få anledningen til å vise finansministeren nyere utgaver av tallene vi gjennomgikk sist vi møttes. Jeg tror hun vil bli beroliget også denne gang, sier Heldaas.

Les også: Bensin har blitt syv prosent dyrere på en måned