Kjos: – Umulig å innfri Parat-krav

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Norwegian-sjef Bjørn Kjos har Parat framsatt krav i meklingen som det er umulig å innfri.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjos sa på en pressekonferanse lørdag ettermiddag at over 1.000 personer er permittert som følge av streiken. Rundt 130.000 passasjerer er hittil blitt berørt.

– Når det skar seg i natt, var det fordi Parat og NPU krevde 110 årsverk mer enn det vi har i dag. Vi er jo for mange allerede i dag, så det var et helt umulig krav som jeg ikke kunne gå med på, sa Kjos på en pressekonferanse på Norwegians hovedkontor på Fornebu lørdag ettermiddag.

Les også: LO, Unio og YS skremt av Norwegian

Jobbgaranti

Ifølge Norwegian-sjefen opprettholder selskapet de samme lønningene, og pilotene har fått en jobbgaranti på tre år.

– I dag har vi egentlig for mange piloter i Skandinavia. Vi har ikke overflødige i Sverige og Danmark, men i Norge har vi for mange piloter. Vi trenger å redusere noe. Det vi har gitt tilbud om, er en jobbgaranti på tre år. Hvis vi ikke kan oppfylle de jobbene i Norge, har vi tilbudt dem å ta med seg den millionlønna de har ut til for eksempel London eller Barcelona, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Parat inviterer Norwegian til nye samtaler

Beklager

Kjos la til at Norwegian garanterer pilotene jobb et annet sted i Europa, og at de også kan ta med seg sine pensjoner og forsikringer i tre år fremover.

– Vi beklager på det sterkeste at vi ikke kom til enighet i nattens mekling og beklager på det sterkeste overfor alle våre passasjerer, gjentok Norwegian-sjefen.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos takker ja til invitasjonen om å forhandle videre med Parat og de streikende pilotene: