Baksaas har visst om telelisenskjøp i minst to år

Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas har i minst to år visst at det delvis Telenor-eide selskapet VimpelCom kjøpte telelisenser fra et korrupsjonsmistenkt stråselskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Baksaas ble kjent med at Takilant hadde hatt en rolle i forbindelse med anskaffelser av telelisenser i Usbekistan som en del av VimpelComs egne undersøkelser seint 2012 og vinter/vår 2013», skriver Telenors kommunikasjonssjef Glenn Mandelid i en epost til Klassekampen.

Leder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité Martin Kolberg (Ap) mener Baksaas burde informert om dette tidligere.

– Dette styrker min undring. Hvordan kan Telenor ha visst om dette så lenge uten verken å gå til politiet eller informere departementet?

Spørsmålet om hvor lenge Baksaas hadde visst at VimpelCom skaffet telelisenser i Usbekistan fra det korrupsjonsmistenkte stråselskapet Takilant, var oppe under Stortingets høring om saken i januar. Da spurte komitémedlem Abid Raja (V) Baksaas om han visste om lisensbetalingene i desember 2012 da han forsikret daværende næringsminister Trond Giske om at VimpelCom ikke var innblandet i korrupsjonsskandalen i Usbekistan. Baksaas svarte at han i desember 2012 ikke visste at VimpelCom kjøpte telelisenser av Takilant.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Mer VimpelCom-trøbbel for Telenor

Klassekampen har bedt Baksaas klargjøre nærmere på hvilket tidspunkt han fikk vite om lisenskjøpene, og spurt om hvorvidt Telenor-sjefen varslet politiet eller næringsdepartementet da han fikk kjennskap til betalingene. Mandelid sier imidlertid til avisen at de ikke har noe å tilføye.

* ABC Nyheter er en del av ABC Startsiden som hovedsakelig er eid av Telenor.