Norwegian raste på børsen etter dårlig årsresultat

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk torsdag opp med 1,4 prosent. Toto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
Hovedindeksen på Oslo Børs gikk torsdag opp med 1,4 prosent. Toto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyselskapet Norwegians aksjekurs stupte med 11,5 prosent på Oslo Børs torsdag. Hovedindeksen gikk derimot opp med 1,4 prosent til 611,98 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag la Norwegian fram et årsresultat som viste et underskudd på 1 milliard kroner. Markedet reagerte raskt, og resultatet ved stenging ble 11,5 prosents nedgang og en plassering som det tredje mest omsatte selskapet på børsen.

Norwegian forklarer at de viktigste årsakene til underskuddet, er store valutasvingninger og sikring av drivstoff for 2015.

Opera steg igjen

Etter onsdagens voldsomme nedtur på over 40 prosent, fikk nettleserselskapet Opera en opptur med 9,7 prosents stigning og børsens nest mest omsatte aksje.

Les også: Norwegian i fritt fall på børsen

Det var som vanlig børslokomotivet Statoil som var mest omsatt, og selskapet hadde en oppgang på 2,3 prosent. Oppgang ble det også for det fjerde mest omsatte selskapet – Norsk Hydro (+3,42). Deretter fulgte Telenor (-0,1) og Yara (-0,2).

Marine Harvests aksje steg med 4,7 prosent, mens Seadrill hadde en oppgang på 7,3 prosent. Også DNBs aksje steg (+1,3). Sist på topp-ti-listen over de mest omsatte selskapene lå Petroleum Geo-Services med en nedgang på 1,8 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Norwegian med milliardtap

Oppgang i Europa

Prisen på et fat nordsjøolje var torsdag ettermiddag 57,56 dollar, mens amerikansk lettolje ble solgt for 49,91 dollar fatet.

Handelen på de toneangivende europeiske børsene endte med oppgang. FTSE-indeksen i London steg med 0,3 prosent, DAX-indeksen i Frankfurt med 1,8 prosent, mens CAC 40-indeksen i Paris steg med 1,2 prosent.