Over 7.000 stillinger forsvunnet i oljebransjen

JOBBENE FORSVINNER: Statoil tror at nedbemanningen i oljebransjen som vi nå ser bare er begynnelsen. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
JOBBENE FORSVINNER: Statoil tror at nedbemanningen i oljebransjen som vi nå ser bare er begynnelsen. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nedbemanningen i oljebransjen har tiltatt denne høsten, og totalt har bransjen kunngjort over 7.000 stillingskutt. I Statoil tror man dette bare er begynnelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statoil alene har i år kunngjort at mellom 1.600 og 1.900 stillinger skal bort. Til sammen har antallet stillingskutt i oljebransjen kommet opp i et sted fra 6.575 til 7.060, viser statistikk fra DNB Markets.

Ifølge Finansavisen har frekvensen i jobbkuttene tiltatt i høst, og legger man til fjorårets kutt, så er over 7.000 stillinger borte.

Direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri mener de faktiske nedbemanningstallene trolig er større, ettersom det er en underskog av små aktører som ikke opplyser om sine kuttbeslutninger.

– Jeg tror også dette bare er begynnelsen, for slike nedbemanningsprosesser tar lang tid, sier Sunde.

Han peker dessuten på at det kraftige oljeprisfallet siden i sommer allerede har ført til nye prosesser som vil føre til nye stillingskutt.

Konserntillitsvalgt Bjørn Asle Teige i Statoil sier at både hans egen arbeidsgiver og andre oljeselskaper på sokkelen jobber med nye kuttplaner som vil tre i kraft i 2015.

– Det kan komme en bølge av jobbkutt fra riggselskapene snart. Det er bare å se på antallet rigger som går ut av arbeid på sokkelen, sier Teige.