Åpen for alle - alltid

Equinor godtar bot på over 100 millioner kroner

Det var i slutten av september 2020 at det brøt ut brann i en av de fem gassturbinene på anlegget utenfor Hammerfest. Nå har Equinor godtatt forelegget på 130 millioner kroner som de ble ilagt etter brannen. Foto: Bjarne Halvorsen / NTB
Det var i slutten av september 2020 at det brøt ut brann i en av de fem gassturbinene på anlegget utenfor Hammerfest. Nå har Equinor godtatt forelegget på 130 millioner kroner som de ble ilagt etter brannen. Foto: Bjarne Halvorsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Equinor vedtar en bot på 130 millioner kroner etter brannen på LNG-anlegget på Melkøya i Hammerfest i september 2020.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Equinor har i dag svart påtalemyndigheten og gitt beskjed om at vi vedtar forelegget og anser saken som avsluttet, sier pressetalsperson Ola Morten Aanestad til Teknisk Ukeblad.

Det var i slutten av september 2020 at det brøt ut brann i en av de fem gassturbinene på anlegget utenfor Hammerfest. I august i år ga politiet Equinor et forelegg på 130 millioner kroner.

Petroleumstilsynets granskingsrapport fra april 2021 påviste «alvorlige brudd på regelverket». Rapporten pekte på mangler innen ledelse og styring, bemanning, risikoanalyser, vedlikehold og oversikt over eksterne beredskapsressurser.

Brannen og slukkingen førte til store materielle skader og at all gassproduksjon på Snøhvit var stengt i over halvannet år.

De økonomiske tapene er ikke kjent, men tapte gassinntekter er alene beregnet til 20 milliarder kroner.