Åpen for alle - alltid

FN: Pandemien koster turistnæringen 2.000 milliarder dollar i år

Også 2021 er preget av en voldsom nedgang i reiseaktiviteten, noe som betyr enorme tap for verdens turistnæring, ifølge en FN-rapport. I Egypt åpnet Luxor-tempelet for besøkende på fredag i håp om at gjenopplive reiselivet i landet. Foto: Mohamed El-Shahed / AP / NTB
Også 2021 er preget av en voldsom nedgang i reiseaktiviteten, noe som betyr enorme tap for verdens turistnæring, ifølge en FN-rapport. I Egypt åpnet Luxor-tempelet for besøkende på fredag i håp om at gjenopplive reiselivet i landet. Foto: Mohamed El-Shahed / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den globale turistindustrien kommer samlet sett til å tape 2.000 milliarder dollar i inntekter i 2021 på grunn av coronapandemien, ifølge FN-organisasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svimlende summen tilsvarer 18.000 milliarder norske kroner.

Anslaget fra Verdens turismeorganisasjon (UNWTO), som holder til i Madrid, kommer mens Europa opplever en kraftig smitteøkning og samtidig som den ny virusvarianten omikron spres til flere land.

Internasjonale flyreiser kommer til å ligge 70 til 75 prosent under rekordåret 2019. Da ble det registrert 1,5 milliarder ankomster. Nedgangen er på samme nivå som i fjor, ifølge organisasjonen.

I sommer anslo en rapport fra samme FN-organisasjon at de økonomiske konsekvensene for verdens turistnæring ville bli på over 4.000 milliarder dollar.