Investor og millionær gir pengestøtte til Sp: Vurderer å stemme på Vedum

Investor og aksjemegler Jan Petter Sissener (til venstre) har i årets valgkamp støttet Oslo Senterparti med 100.000 kroner. En pengestøtte som Sp-politikeren Jan Bøhler har utløst, med sitt initiativ «Trygg by med Jan». Foto: Erlend Aas / NTB SCANPIX
Investor og aksjemegler Jan Petter Sissener (til venstre) har i årets valgkamp støttet Oslo Senterparti med 100.000 kroner. En pengestøtte som Sp-politikeren Jan Bøhler har utløst, med sitt initiativ «Trygg by med Jan». Foto: Erlend Aas / NTB SCANPIX Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mangeårig Høyre-velger Jan Petter Sissener gir 100.000 kroner til Oslo Sp og mener Jan Bøhler må fortsette på Stortinget. Bøhler setter pris på bidraget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har aldri vært sånn i tvil over hva jeg skal stemme i innspurten av en valgkamp, innrømmer den mangeårige Høyre-velgeren Jan Petter Sissener overfor Nationen.

I årets valgkamp har investoren støttet Oslo Senterparti med 100.000 kroner, via foretaket Cousi Invest, en pengestøtte som Sp-politikeren Jan Bøhler har utløst, med sitt initiativ «Trygg by med Jan».

– Må ha Bøhler på tinget

– Oslo har sklidd ut i alle retninger, dessverre. Derfor må vi ha Jan Bøhler inn på tinget, sier Sissener.

Investoren avviser ikke at han kan komme til å stemme på Vedum.

– Det å sette norske interesser først, det tror jeg er en nødvendighet. Jeg liker satsingen Sp har på distriktene. Jeg tror framtiden ligger der, og ikke i byene, sier han.

Trussel mot aksjemarkedet

Sissener uttalte til Nettavisen i juni at et regjeringsskifte er den største trusselen mot aksjemarkedet i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå er han åpen for å stemme på Senterpartiet.

– Det er absolutt et alternativ. Så er det litt taktikkeri inn i bildet. Dersom jeg innser at høyresiden og den sittende regjeringen er tapt, kan jeg komme til å stemme på Vedum, for å få et sterkt Senterparti, uavhengig av regjeringskonstellasjon, sier han.

Bøhler: Støtten gir oss større mulighet

Jan Bøhler meldte seg i fjor ut av Ap og inn i Sp.

Til NTB sier han at Sp uansett vil ha mye mindre penger til valgkamp enn Ap og Høyre og at han setter stor pris på hvert eneste bidrag.

– Vi mottar små og store bidrag fra folk som vi er glade og takknemlige for. Støtten gir oss større mulighet til å få fram sakene våre som handler om en trygg by med satsing på Ullevål sykehus, et tilstedeværende Oslo-politi, praktiske jobber til ungdom som faller ut av skoleløpet og å få elsparkesykler bort fra fortauer, sier Bøhler.