DNB øker budet på Sbanken

DNB økte mandag budet på Sbanken i et siste forsøk på å få flere av bankens aksjonærer til å selge aksjene sine til dem. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
DNB økte mandag budet på Sbanken i et siste forsøk på å få flere av bankens aksjonærer til å selge aksjene sine til dem. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB

DNB øker budet på aksjene i Sbanken til 108,85 kroner og forlenger akseptperioden til 14. juni. Samtidig senker DNB akseptgraden til to tredeler.

Det nye budet på aksjen mandag ettermiddag er 5 kroner høyere enn det opprinnelige budet på 103,85 kroner som ble satt fram 23. april i år. Like før fristen for tilbudet gikk ut mandag ettermiddag sendte DNB ut en børsmelding der de informerte om den økte prisen og forlengelsen av budperioden.

– Dette er tilbyders beste og siste tilbudspris, står det i børsmeldingen.

Etter at DNB gikk ut i april og varslet oppkjøp av Sbanken har den slitt med å få med seg alle aksjeeierne, skriver Dagens Næringsliv. Banken eier 9,9 prosent av aksjene i Sbanken. I tillegg har DNB mottatt aksept for sitt tilbud fra eierne av 65 prosent av de øvrige aksjene.

– Tilbudet har dermed blitt akseptert av aksjeeiere som representerer mer enn to tredeler av aksjekapitalen og stemmerettighetene i selskapet, skriver DNB i børsmeldingen.

DNB opplyser at de senker akseptgraden for tilbudet fra 90 prosent til to tredeler av aksjene, og at dette nå er oppfylt. I henhold til norske regler må DNB imidlertid besitte minst 90 prosent av Sbanken-aksjene dersom de skal tvangsinnløse de resterende aksjene og innlemme den i sin egen bankvirksomhet.

Personvernpolicy