John Fredriksen med når Norwegian henter milliarder

Milliardær John Fredriksens Geveran Trading er en av seks hjørnesteinsinvestorer i den forestående kapitalinnhentingen i Norwegian. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Milliardær John Fredriksens Geveran Trading er en av seks hjørnesteinsinvestorer i den forestående kapitalinnhentingen i Norwegian. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

John Fredriksens selskap Geveran Trading er blant investorene som investerer store summer i Norwegians kapitalinnhenting.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I april ble det kjent at Norwegian økte sin øvre ramme for kapitalinnhenting til 6 milliarder kroner, for å redusere det kriserammede selskapets gjeld ytterligere.

Selskapet har gjennom våren vært gjennom en omfattende rekonstruksjon og konkursbeskyttelsesprosess.

Mandag skriver Dagens Næringsliv at milliardær John Fredriksens Geveran Trading er en seks såkalte hjørnesteinsinvestorer, som til sammen har forpliktet seg til å kjøpe aksjer for 2,9 milliarder kroner i kapitalinnhentingen.

De øvrige fem er Sundt-familiens investeringsselskap Sundt as, Ludvig Lorentzen og tilknyttede, DNB Asset Management, Folketrygdfondet og Nordea Investment Management.

– For at planen skulle bli godkjent var det viktig at vi hadde hjørnesteinsinvestorer som signaliserte solid interesse for vår forretningsplan, sier Norwegians finansdirektør Geir Karlsen.