Overraskende få konkurser i utelivsbransjen

Antall konkurser for overnattings- og serveringsvirksomheter sank med 25 prosent i november sammenlignet med samme måned i fjor. Foto: Berit Roald / NTB
Antall konkurser for overnattings- og serveringsvirksomheter sank med 25 prosent i november sammenlignet med samme måned i fjor. Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Antall konkurser blant overnattings- og serveringsvirksomheter sank med 25 prosent i november sammenlignet med samme måned i fjor, viser nye tall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ser man på året som helhet, er det derimot en økning på 6,9 prosent, ifølge nye tall fra analyseselskapet Experian.

Salgsdirektør Per Ivar Kristiansen i selskapet sier positive vaksinenyheter muligens øker motivasjonen til eiere og kreditorer om å unngå konkurser med håp om økt aktivitet i første kvartal neste år.

Men Kristiansen sier de frykter en økning i konkurstallene i tiden som kommer.

– Bransjen er inne i en svært sårbar periode der de nå går glipp av årets mest hektiske sesong med blant annet avlyste julebord.

I alt gikk 295 aksjeselskap i Norge gikk konkurs i november, en nedgang på 12,2 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Flest konkurser var det i Oslo i november. Her måtte 72 aksjeselskaper sette kroken på døra, noe som er en økning på 14,3 prosent fra samme måned i fjor.

– En årsak er at Oslo var tidligere ute enn resten av landet med nedstengning grunnet høye smittetall, sier Kristiansen.