Norwegian med ny kriseplan: Vil hente 4 milliarder kroner

<p>Norwegian må ta nye grep for å få inn sårt ønsket egenkapital. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix</p>
Norwegian må ta nye grep for å få inn sårt ønsket egenkapital. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norwegian ber om fullmakt til en ny krisepakke og har innkalt til ekstraordinær generalforsamling 17. desember.

Blant annet skal selskapet be aksjonærene om fullmakt til å hente inn 4 milliarder kroner i form av aksjer, som kan oppføres som egenkapital, heter det i børsmeldingen.

– Vi har som mål å få på plass et finansielt sterkt og konkurransedyktig flyselskap. Det vil medføre en ny finansiell struktur, en tilpasset flåtestørrelse og et forbedret tilbud til kundene våre, sier konsernsjef Jacob Schram i Norwegian i en pressemelding.

Nyheten har sendt Norwegian-aksjen kraftig oppover på Oslo Børs torsdag morgen. Rundt klokka 9.30 var aksjen opp over 4 prosent siden børsåpningen.

Flyselskapet måtte søke om konkursbeskyttelse for to datterselskap i Irland i november. Selskapet sliter med mye gjeld og lave inntekter på grunn av coronapandemien.

Norwegian mener den irske konkursbeskyttelsen vil gi en beskyttelse globalt mot kreditorer, slik at de ikke kan slå selskapet konkurs.

Det vurderes likevel «ytterligere grep» hvis det er nødvendig, og Norwegian nevner blant annet muligheten for å søke konkursbeskyttelse under den nye norske loven om rekonstruksjon, skriver E24.

Personvernpolicy