HM bøtelagt for overvåking av egne ansatte

Ombudsmannen i Hamburg har ilagt H & M en bot på 38,8 millioner kroner fordi selskapet spionerte på flere hundre ansatte i Tyskland.
Ombudsmannen i Hamburg har ilagt H & M en bot på 38,8 millioner kroner fordi selskapet spionerte på flere hundre ansatte i Tyskland. Foto: Berit Roald / NTB

Den svenske klesgiganten H&M er ilagt en bot tilsvarende 387 millioner kroner for å ha overvåket egne ansatte i Tyskland. Selskapet beklager saken.

Hennes & Mauritz har fått en bot på 35,3 millioner euro for i en årrekke å ha samlet inn data om flere hundre ansattes privatliv.

Den målrettede overvåkingen ble gjort mot ansatte ved en butikk i den bayerske byen Nürnberg, ifølge en uttalelse fra tyske myndigheter.

Siden 2014 samlet H&M-ledere angivelig opplysninger om forhold i privatlivet til ansatte, inkludert helsediagnoser, familieproblemer og religiøs tro.

De digitale dataene ble lagret og var tilgjengelig for opptil 50 ledere i selskapet. Nå har selskapet beklaget praksisen og sier at myndighetenes innvendinger vil bli nøye ettergått.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden