Fellesforbundet i Rogaland vurderer sympatistreik for bussjåførene

Unibuss sine buser står parkert på Rosenholm i Oslo.
Unibuss sine buser står parkert på Rosenholm i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

8.300 bussjåfører er for tiden ute i streik. Nå vurderer Fellesforbundet i Rogaland, med sine 160.000 medlemmer, en sympatistreik.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag ble det arrangert en fanemarkering til støtte for de streikende bussjåførene i Stavanger, skriver Stavanger Aftenblad.

– Misnøyen med årets lønnsoppgjør er allerede stor hos oss. Diskusjonen er i gang, og streikemoralen er utrolig høy, sier regionleder Morten Larsen i Fellesforbundet i Rogaland.

De har 160.000 medlemmer i ryggen, som jobber i industrien, byggebransjen, hotell og restaurant og transport. Larsen sier at de ser en mulighet til for bussjåførene til å hale innpå industriarbeiderne som de siste årene har rykket fra lønnsmessig.

– I år har busselskapene en unik mulighet, fordi industrien og frontfagene har fått et såpass lite lønnstillegg. Da er det desto bedre mulighet for sjåførene å ta igjen etterslepet. Busselskapene burde benytte anledningen, særlig når vi ser at til og med polske sjåfører velger å reise hjem fordi lønna i Norge er så dårlig, sier Larsen.