Møller Eiendom kjøper gamle Deichmanske i Oslo

Gamle Deichmanske bibliotek ble lagt ut for salg med en antatt markedsverdi på 58,6 millioner kroner. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Gamle Deichmanske bibliotek ble lagt ut for salg med en antatt markedsverdi på 58,6 millioner kroner. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Møller Eiendom vant budkrigen om gamle Deichmanske bibliotek i Oslo. Budet endte på 245 millioner kroner, melder Aftenposten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I juni ble gamle Deichmanske bibliotek på Hammersborg i Oslo lagt ut for salg med en antatt markedsverdi på 58,6 millioner kroner.

Mandag denne uken startet den ordinære budrunden, og elleve aktører skal ha deltatt.

Torsdag ble det klart at Møller Eiendom vant budkrigen. Budet endte på 245 millioner kroner.

– Vi er entusiastiske og ydmyke over å få muligheten til å jobbe med dette unike bygget som gjennom sin plassering i byen, utforming og posisjon blant byens borgere representerer et stort potensial, sier administrerende direktør Andreas Jul Røsjø i Møller Eiendom i en pressemelding.

Arbeidsplasser og serveringssteder

– Vi har strukket oss langt for å få tak i denne eiendommen, men tror at den på lang sikt vil bli en verdifull del av vår eiendomsportefølje rundt det nye regjeringskvartalet, sier Røsjø.

Eiendomsaktøren ønsker ifølge Aftenposten , som omtalte salget først, å fylle bygget med fleksible forsamlingsrom, moderne arbeidsplasser, et bredt utbud av servering i ulike kategorier, samt arealer viet fotokunst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et endelig salgsvedtak skal fattes av bystyret. Når Møller Eiendom signerer salgsavtalen, skal Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY), som selger eiendommen på vegne av Oslo kommune, lage en innstilling som skal til politisk behandling.

– Fornøyd med prosessen

Salgsavtalen er først gyldig når bystyret har vedtatt saken. Det vil altså fortsatt gå litt tid før den nye eieren kan overta bygget.

– Vi er fornøyd med prosessen og ikke minst med den store interessen for å bli ny eier av dette praktbygget midt i sentrum. Vi er også godt tilfreds med oppnådd pris og har tillit til at Møller vil oppfylle vilkårene vi har stilt gjennom sin bruk av bygget, sier avdelingsdirektør Hanne Svith i Eiendoms- og byfornyelsesetaten.