Ingen SAS-løsning med pilotene - flere hundre mister jobben

SAS har en rekke fly stående på bakken ved Gardermoen. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB
SAS har en rekke fly stående på bakken ved Gardermoen. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

SAS ble ikke enige med pilotene om en løsning for kutt i kjølvannet av viruskrisen, melder DN. Dermed mister pilotene med kortest fartstid jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom pilotene sa ja til varige kutt og gikk med på å jobbe deltid i en periode under coronakrisen, ville SAS nøye seg med halvparten av oppsigelsene. Men dette er det ikke blitt noe av, ifølge SAS.

I juni fikk 560 SAS-piloter varsel om oppsigelse. 200 av disse bor i Norge, ifølge Dagens Næringsliv.

– Det er ikke noen ytterligere dialog mellom partene etter at pilotforeningene valgte å ikke akseptere SAS’ siste forslag til løsning, skriver informasjonssjef John Eckhoff i en epost til avisa.

Partene satt sammen i august, men det er usikkert når SAS-forslaget ble avslått.

Leder Christian Laulund i SAS Pilot Group (SPG), som er en av de fire pilotforeningene i tre land som flyselskapet inviterte til diskusjoner om både varige og midlertidige kutt, vil ikke overfor DN gå i detaljer på hvorfor forslaget ble avslått.

– SPG har ikke avvist å redde deler av de overtallige pilotene i SAS. Tvert imot har vi tilbudt å finansiere lønnen til mange av de oppsagte. Jeg ønsker for øvrig ikke å kommentere forslaget fra SAS, skriver Laulund i en epost.