Masseoppsigelser i American Airlines

American Airlines sier til 25.000 av sine ansatte, om lag 20 prosent av arbeidsstyrken, at de kan komme til å miste jobben i oktober på grunn av en kraftig svikt i flyreiser. Foto: Matt York / AP / NTB scanpix
American Airlines sier til 25.000 av sine ansatte, om lag 20 prosent av arbeidsstyrken, at de kan komme til å miste jobben i oktober på grunn av en kraftig svikt i flyreiser. Foto: Matt York / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

19.000 ansatte i flyselskapet American Airlines vil bli ufrivillig permittert eller oppsagt, i tillegg til ansatte som frivillig har gått ut i permisjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beslutningen trer i kraft 1. oktober, opplyser selskapet. Nedbemanningen beskrives som nødvendig siden luftfarten fortsatt er hardt rammet av coronakrisen.

Av dem som mister jobben, er det over 8.000 flyverter. I tillegg til dem som må gå ufrivillig, har 23.500 ansatte godtatt sluttpakker, førtidspensjon eller langtidspermittering.

American Airlines mener tapene av arbeidsplasser kan begrenses hvis Kongressen i USA forlenger en ordning med økonomisk krisehjelp til luftfartsbransjen.

Flytrafikken over store deler av verden er blitt kraftig redusert som følge av coronapandemien.

I mange land gjelder fortsatt omfattende reiserestriksjoner, og mange potensielle kunder frykter økt smittefare hvis de reiser.

I USA er passasjertrafikken i dag omtrent 70 prosent lavere enn for et år siden.