Finansdepartementet: Norges Bank brøt ikke sentralbankloven i Tangen-ansettelsen

Finansdepartementet bekrefter at sentralbanksjef Øystein Olsen og Norges Bank ikke har brutt sentralbankloven i Tangen-ansettelsen. Her er Olsen etter høringen i Stortinget om ansettelsen av Nicolai Tangen som ny oljefondssjef. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Finansdepartementet bekrefter at sentralbanksjef Øystein Olsen og Norges Bank ikke har brutt sentralbankloven i Tangen-ansettelsen. Her er Olsen etter høringen i Stortinget om ansettelsen av Nicolai Tangen som ny oljefondssjef. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Finansdepartementet bekrefter overfor E24 at Norges Bank ikke brøt sentralbankloven i Tangen-ansettelsen, slik representantskapets leder tidligere åpnet for.

Opplysningen er svar på spørsmål fra Stortingets finanskomité om at sentralbanksjefen ikke opplyste departementet om at Nicolai Tangen skulle fortsette som hovedeier i AKO-systemet om han skulle få jobben som oljefondssjef.

Svaret fra finansminister Jan Tore Sanner (H) og Finansdepartementet er ennå ikke offentlig tilgjengelig, men departementet bekrefter overfor E24 at Norges Bank ikke har brutt loven.

Representantskapets leder Julie Brodtkorb har tidligere åpnet for at sentralbanksjefen kan ha brutt sentralbankloven i Tangen-prosessen.