Stordalens flyselskap truer med å si opp svenske ansatte

<p></p><p>Petter Stordalen under kunngjøringen av overtakelsen av Ving i oktober. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB scanpix</p>
Petter Stordalen under kunngjøringen av overtakelsen av Ving i oktober. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB scanpix Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Petter Stordalen-eide Vings flyselskap Sunclass Airlines har gitt beskjed om at alle svenske kabinansatte vil bli sagt opp, ifølge avisa Aftonbladet.

Den svenske avisa viser til en intern epost fra Vinggruppens flyselskap. Trusselen om oppsigelser kommer tilsynelatende etter at kabinpersonalets fagforening avviste selskapets krav om at de ansatte skulle gå ned i lønn, noe som førte til brudd i forhandlingene mellom partene, skriver Aftonbladet fredag.

– Dessverre endte forhandlingene i uenighet og uten godkjenning av lønnsmodellen. Det er derfor med dyp beklagelse at det eneste alternativet som gjenstår, er å arbeide med løsninger som kommer til å føre til oppsigelse av alt svensk kabinpersonale, skriver Bent Erlandsen, sjef for den operative virksomheten, i eposten.

Har advart

Flyselskapets kommunikasjonssjef Lisbeth Nedergaard vil imidlertid ikke bekrefte innholdet i eposten.

– Vi har ennå ikke sagt opp noen svenske medarbeidere, men vi har advart om at vi kanskje må gjøre det senere. Vi forsøker fremdeles å få til en løsning, sier Nedergaard.

Til sammen dreier det seg om rundt 180 personer i det svenske kabinpersonalet.

Opp til selskapet

Fagforbundet Unionens pressetalsperson bekrefter at forhandlingene ble avsluttet med uenighet.

– Hadde vi gått med på å senke lønnen, hadde det fått store konsekvenser for de ansatte i lengden. Hvordan selskapet kommer til å opptre nå, vet vi ikke – det er et spørsmål som selskapet må besvare, sier Erik Wirkensjö.

Petter Stordalen kjøpte i fjor høst turoperatøren Ving, sammen med en gruppe andre investorer. Selskapet har siden blitt hardt rammet av koronapandemien og har ifølge Erlandsen hatt null i inntekt de siste fire månedene.

VIDEO: Stordalen om Ving-kjøp: – Eierskapet er for evigheten

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden