Grenseåpning førte til rekorder for svensk butikk

Også Årjäng og Charlottenberg melder om høye besøkstall av nordmenn som krysser grensa for å handle i Sverige. Her fra Charlottenberg shoppingsenter første lørdag etter at restriksjonene ble opphevet. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
Også Årjäng og Charlottenberg melder om høye besøkstall av nordmenn som krysser grensa for å handle i Sverige. Her fra Charlottenberg shoppingsenter første lørdag etter at restriksjonene ble opphevet. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Nordmenn på grensehandel i Sverige bidro til rekord. En butikk måtte stenge flere ganger på grunn av høyt trykk etter at Norge åpnet for flere svenske regioner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det har vært høye besøkstall hele uken, forteller Madeleine Ward, sjef for kjøpesenteret i Töcksfors. Tirsdagens rekord på 14.000 kunder knuste den tidligere rekorden på 12.500.

Trykket etter at norske myndigheter åpnet flere regioner i Sverige har ført til at matbutikker tidvis har måtte stenge.

– Tirsdag hadde vi 70 meter kø til kassene og måtte stenge butikken et par ganger for ivareta kundenes sikkerhet, forteller administrerende direktør Torbjörn Swartz ved Gränsköp vest, som driver matbutikk i Töcksfors.

Det går mest i tobakk, brus, mat og snop, forteller Swartz.

Personvernpolicy