SAS kvitter seg med 560 piloter

SAS sier opp 560 piloter, ifølge SVT. Foto: Johan Nilsson /TT Nyhetsbyrå / NTB scanpix
SAS sier opp 560 piloter, ifølge SVT. Foto: Johan Nilsson /TT Nyhetsbyrå / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

SAS sier opp 560 av sine piloter i Norge, Sverige og Danmark. Oppsigelsene er en del av flyselskapets spareplan, skriver SVT.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

SAS varslet i slutten av april at de må kutte staben med 5.000 ansatte, det vil si nesten halvparten av arbeidsstokken. Dette gjelder 1.300 ansatte i Norge, 1.900 i Sverige og 1.700 i Danmark.

Tidligere denne måneden ble det kjent at 350 kabinansatte ble rammet av oppsigelser. Ifølge den svenske TV-kanalen er det pilotene som nå blir rammet.

Selskapet kvitter seg med 560 piloter i Norge, Sverige og Danmark.

Årsaken er at flyselskapet ble hardt rammet av coronakrisen. Blant annet ble antall avganger fra svenske flyplasser i mai redusert med 98 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.

Svensk pilotforening mener flyselskapet har valgt å gå løs på oppsigelser før man har sett på andre alternativer. Blant annet peker de på at situasjonen kan se annerledes ut når pilotenes oppsigelsestid er ute.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mange av pilotene har lange oppsigelsestider. Hvordan kan SAS vite hvordan situasjonen ser ut om et halvt år, når pilotene forlater selskapet? sier leder for pilotforeningen Martin Lindgren til SVT.

I midten av juni bekreftet SAS at de vil øke kapasiteten med ti fly i juli, fra 30 til 40. Men kapasiteten er fortsatt bare på 30 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Flyselskapet sa da at de vil fly til flere feriedestinasjoner i Spania, samt til Frankrike, Hellas og Kroatia fra Gardermoen i juli.

Pressesjef John Eckhoff i SAS utelukket da heller ikke at de kan få nye utvidelser til flere destinasjoner i løpet av sommeren fra alle de tre skandinaviske landene.

SVT har forsøkt å komme i kontakt med SAS for en kommentar, men ikke fått svar.