SAS kvitter seg med 560 piloter

SAS sier opp 560 piloter, ifølge SVT. Foto: Johan Nilsson /TT Nyhetsbyrå / NTB scanpix
SAS sier opp 560 piloter, ifølge SVT. Foto: Johan Nilsson /TT Nyhetsbyrå / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

SAS sier opp 560 av sine piloter i Norge, Sverige og Danmark. Oppsigelsene er en del av flyselskapets spareplan, skriver SVT.

SAS varslet i slutten av april at de må kutte staben med 5.000 ansatte, det vil si nesten halvparten av arbeidsstokken. Dette gjelder 1.300 ansatte i Norge, 1.900 i Sverige og 1.700 i Danmark.

Tidligere denne måneden ble det kjent at 350 kabinansatte ble rammet av oppsigelser. Ifølge den svenske TV-kanalen er det pilotene som nå blir rammet.

Selskapet kvitter seg med 560 piloter i Norge, Sverige og Danmark.

Årsaken er at flyselskapet ble hardt rammet av coronakrisen. Blant annet ble antall avganger fra svenske flyplasser i mai redusert med 98 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.

Svensk pilotforening mener flyselskapet har valgt å gå løs på oppsigelser før man har sett på andre alternativer. Blant annet peker de på at situasjonen kan se annerledes ut når pilotenes oppsigelsestid er ute.

– Mange av pilotene har lange oppsigelsestider. Hvordan kan SAS vite hvordan situasjonen ser ut om et halvt år, når pilotene forlater selskapet? sier leder for pilotforeningen Martin Lindgren til SVT.

I midten av juni bekreftet SAS at de vil øke kapasiteten med ti fly i juli, fra 30 til 40. Men kapasiteten er fortsatt bare på 30 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Flyselskapet sa da at de vil fly til flere feriedestinasjoner i Spania, samt til Frankrike, Hellas og Kroatia fra Gardermoen i juli.

Pressesjef John Eckhoff i SAS utelukket da heller ikke at de kan få nye utvidelser til flere destinasjoner i løpet av sommeren fra alle de tre skandinaviske landene.

SVT har forsøkt å komme i kontakt med SAS for en kommentar, men ikke fått svar.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
19:52SportStjernespiller risikerer rettssak etter sexvideo-skandale19:49PolitikkFylkesstyret i Oslo Frp enig om at partileder Siv Jensen bør toppe stortingslista18:24VerdenTrump bes trekke sin foreslåtte norgesambassadør på grunn av rasisme17:59Helse og livsstilSlutt for Joika-boksen etter 60 år17:17VerdenFødte på parkeringsplass: – Det var utrolig!16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken
Populært