Virusfrykt fjerner norsk laks fra hyllene i Beijing

Virusfrykt ved et av Beijings største ferskvaremarkeder går ut over salget av norsk laks. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Virusfrykt ved et av Beijings største ferskvaremarkeder går ut over salget av norsk laks. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere supermarkeder i den kinesiske hovedstaden Beijing har fjernet laks fra hyllene etter at det er funnet koronavirus på et skjærebrett for importert laks.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Global Times har flere supermarkedkjeder stanset salg av importert laks, og norsk laks er med det ikke å finne i butikkhyllene i flere store supermarkedkjeder NRK har vært innom.

Viruset ble oppdaget på et skjærebrett for importert laks på byens største ferskvaremarked. Markedet er følgelig også stengt inntil videre. Ifølge kinesiske myndigheter har coronaviruset kommet fra Europa, men det er uvisst hvordan.

Både mennesker som har vært på markedet, samt mat og utstyr holder nå på å bli virustestet.

– Vi får rapporter om kanselleringer av ordre av fersk laks til markedet som følge av tiltakene for testing av matvarer som nå er satt i verk, sier fiskeriutsending i Norsk Sjømatråd i Kina, Victoria Braathen, til NRK.

I 2019 ble det eksportert om lag 23.500 tonn laks fra Norge til Kina til en verdi av 1,6 milliarder kroner.