Svensker og dansker i Oslo hardest rammet av coronaledigheten

<p>Mange fra Sverige jobber i servicebransjen og i andre bransjer som ble helt stengt på grunn av coronakrisen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix</p>
Mange fra Sverige jobber i servicebransjen og i andre bransjer som ble helt stengt på grunn av coronakrisen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mens svensker og dansker slet på arbeidsmarkedet da coronakrisen rammet Norge, klarte somaliere seg best, viser tall fra Nav.

Da coronarestriksjonene ble innført i Norge i starten av mars, førte det flere tusen ut i arbeidsledighet. Og coronakrisen rammet arbeidstakere ulikt ut fra hvilken bakgrunn de har, skriver Aftenposten.

For tiden er 1.747 svensker i Oslo helt eller delvis ledige. I februar var det samme tallet 235. Ledigheten for dansker i hovedstaden har mangedoblet seg, og det er nå 266 ledige.

Tallene henger sammen med hva slags jobb de hadde da coronakrisen rammet, påpeker forskningsleder Jon Rogstad i Fafo.

– Mange fra Sverige jobber i servicebransjen og i andre bransjer som ble helt stengt. Tallene reflekterer hvor folk var i arbeidslivet da Norge ble nedstengt, sier han til avisen.

Samlet sett var økning i arbeidsledigheten i Oslo på 354 prosent i perioden fra februar. Permitterte er også med i statistikken.

For personer med somalisk bakgrunn var ledigheten mye lavere. Der var økningen på 108 prosent i samme periode, og det er nå registrert 1.488 ledige, mot 714 i februar.

Forklaringen er at personer med somalisk bakgrunn jobber bransjer som ikke ble like hardt rammet, som taxibransjen, andre transportyrker og renholdsbransjen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært