Konkurransetilsynet:

Ringnes må slippe til andre bryggerier

Direktør Lars Sørgard i Konkurransetilsynet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Direktør Lars Sørgard i Konkurransetilsynet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter tre års granskning har Konkurransetilsynet konkludert med at Ringnes må la de andre bryggeriene slippe til i utepils-konkurransen.

Konkurransetilsynet har siden april 2017 gransket Ringnes for mulig brudd på konkurranselovens § 11 om misbruk av dominerende stilling. Mistanken var at bryggeriet hadde misbrukt sin posisjon som dominerende aktør i markedet for salg av øl til utesteder.

Granskningen avsluttes nå med at de to partene er blitt enige om tiltak.

Konkurransedirektør Lars Sørgard understreker at aktører som Ringnes har et særlig ansvar for å sikre at deres opptreden ikke skader konkurransen.

– Avtaler mellom dominerende aktører og deres kunder, som binder kunden til å kjøpe hele eller det meste av sitt behov fra den dominerende aktøren, kan begrense konkurransen og er derfor noe Konkurransetilsynet ser alvorlig på, sier Sørgard.

Ringnes forplikter seg til å ikke inngå avtaler som gir selskaper rett til å eksklusivt levere øl til serveringssteder, og det skal i avtalene komme tydelig fram at serveringsstedene fritt kan kjøpe øl fra andre bryggerier og leverandører. Ringnes forplikter seg også til å ikke avtale rabatter som binder serveringsstedene til Ringnes, eller belønne kunder som velger å kun kjøpe øl fra Ringnes.

Bryggeriet sier også fra seg muligheten til å begrense andre leverandørers tilgang til et serveringssted, og må fra nå av åpne for at konkurrenter kan installere eget utstyr for ølservering, eller tillate at konkurrentene benytter Ringnes-utstyr ved behov.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
17:17VerdenFødte på parkeringsplass: – Det var utrolig!16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»
Populært