Høyre har brukt mest på fest

Sekretariatsleder Christine Wist i Høyres stortingsgruppe har ikke svart på hva Høyre har brukt pengene på. På bildet ser vi partiledelsen i Høyre etter ledervalget på landsmøtet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Sekretariatsleder Christine Wist i Høyres stortingsgruppe har ikke svart på hva Høyre har brukt pengene på. På bildet ser vi partiledelsen i Høyre etter ledervalget på landsmøtet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Partiene på Stortinget brukte i fjor mindre penger på fest og moro enn tidligere, men Høyre topper listen med nesten 4.500 kroner per årsverk.

Summene partiene bruker på fest og moro har falt kraftig etter at praksisen ble offentlig kjent i 2018, og nå er 2019-regnskapene for partigruppene på Stortinget klare, skriver Aftenposten.

Høyre har overtatt tronen fra Frp som partigruppen som oppgir at de bruker mest statlige midler per årsverk på såkalte «velferdsutgifter». I praksis definerer skatteloven dette som penger til fest, hyggereiser, moro og sosiale arrangementer uten faglig innhold til personer innad i virksomheten.

Regjeringens regelverk for statsansatte hadde i 2019 en øvre grense på 486 kroner per person per år for hvor mye statlige virksomheter kan bruke på velferdstiltak. Høyres stortingsgruppe brukte i fjor 4.470 kroner per årsverk.

Sekretariatsleder Christine Wist i Høyres stortingsgruppe har ikke svart på Aftenpostens spørsmål om på hvorfor partiet mener de fortjener å bruke betraktelig mer offentlige penger på fest og moro enn det statsansatte får lov til. Hun svarer heller ikke på hva de har brukt penger på.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært