Varner kutter og legger ned butikkjede

<p>Klesgiganten Varner må ta grep for å bedre lønnsomheten. Ansatte ved hovedkontoret på Billingstad i Asker (bildet) får tilbud om sluttpakker, og kleskjeden Wow legges ned. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix</p>
Klesgiganten Varner må ta grep for å bedre lønnsomheten. Ansatte ved hovedkontoret på Billingstad i Asker (bildet) får tilbud om sluttpakker, og kleskjeden Wow legges ned. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Kleskonsernet Varner legger ned Wow-kjeden, kutter på hovedkontoret og vurderer butikknedleggelser også i Sverige.

Klesgiganten er – som den øvrige tekstilbransjen – hardt rammet av coronakrisen. Konsernet har mistet nærmere 70 prosent av det forventede salget og har måttet gå til massepermitteringer.

Ifølge DN slet kjeden med fallende omsetning i kjeder som Cubus, Bik Bok og Dressmann også før koronakrisen, og nå tar Varner ytterligere grep.

Kleskjeden Wow – med 30 butikker som satser på de yngste ungdommene – legges ned. Merket fortsetter som en del av sortimentet i Cubus-kjeden.

I tillegg kuttes det ved hovedkontoret på Billingstad i Asker, samt at klesgiganten vurderer et foreløpig ukjent antall butikknedleggelser også i Sverige.

– Markedssituasjonen er uforutsigbar, og mye er annerledes. Den alvorlige situasjonen krever at vi foretar kostnadskutt, opplyser pressekontakt Julie Bragli Eckhardt i Varner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært