Boeing betaler erstatning til reiselivskonsern

Den amerikanske flyprodusenten Boeing har blitt enige med reiselivskonsernet TUI om erstatning etter at alle 737 MAX-fly ble satt på bakken.

De økonomiske detaljene i avtalen er ikke kjent, men TUI sier den dekker en betydelig andel av de økonomiske tapene selskapet har hatt. Avtalen omfatter også en utsettelse på inngåtte avtaler om nye fly.

Det internasjonale reiseselskapet, som har hovedkvarter i Tyskland, eier femten 737 MAX. Flyene ble satt på bakken i mars i fjor etter at fly av samme type styrtet i Etiopia og i Indonesia høsten 2018. TUI har opplyst at det koster dem mellom 220 og 245 millioner euro, altså opptil 2,6 milliarder kroner, å ha flyene på bakken til september.

Boeing har startet opp igjen produksjonen av flytypen, selv om den fortsatt ikke er godkjent av det amerikanske luftfartsverket FAA. Produksjonen ble stanset i januar, fordi det var tvil om flyene noen gang ville få tillatelse til å fly igjen.

I mars og april kansellerte ulike flyselskaper ordre på 258 fly. Flyprodusenten meldte nylig at den reduserer bemanningen med over 12.000 ansatte.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært