Svakt resultat fra SAS i første kvartal

<p>SAS sin omsetning i andre kvartal ble knapt 5,3 milliarder kroner. </p>
SAS sin omsetning i andre kvartal ble knapt 5,3 milliarder kroner.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

SAS hadde et resultat før skatt i andre kvartal på minus 3,7 milliarder svenske kroner. Det er 2,5 milliarder svakere enn i samme periode i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omsetningen i andre kvartal ble knapt 5,3 milliarder kroner. I samme periode i fjor var omsetningen nesten 9,9 milliarder kroner.

SAS er nå i samtaler med den norske staten om støtte i form av en kredittfasilitet, et tilsagn om lån.

– Vi er i en aktiv diskusjon med den norske staten og forsøker å finne løsninger på hvordan vi skal kunne få tilgang til en slik fasilitet på en måte som fungerer for SAS. Jeg har stor tro på at vi kommer å finne en løsning, sier konsernsjef Rickard Gustafson i SAS til TT.

I løpet av kvartalet varslet selskapet at de vil kutte 5.000 jobber. Samtidig skal alle funksjoner i administrasjonen revurderes. I tillegg sier SAS at de må ha en produktivitetsvekst på 15 til 25 prosent på alle kollektivavtaler.

Videre planlegger SSA å justere størrelsen på flyflåten, gjennom å utsette planlagte tilpasse framtidige leveranser av fly fra Airbus og leasingselskapet fram til etterspørselen etter flyreiser vender tilbake.

SAS har avvikende regnskapsår som begynner i november. Dermed er tallene som ble lagt fram torsdag fra SAS’ andre kvartal som er perioden februar-april.

Personvernpolicy