Som ventet elendige tall fra Norwegian i første kvartal

<p>Norwegian gikk 3,3 milliarder i minus i første kvartal. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix</p>
Norwegian gikk 3,3 milliarder i minus i første kvartal. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Norwegian hadde et resultat før skatt i første kvartal på minus 3,3 milliarder kroner. Det er 1,3 milliarder svakere enn i samme periode i fjor. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvartalsresultatet er sterkt preget av covid-19-krisen.

– Som forventet og signalisert til markedet ved flere anledninger, er tallene for første kvartal kraftig påvirket av covid-19-krisen. De neste månedene blir krevende for Norwegian og luftfarten, men målet vårt er å sørge for at selskapet opprettholder en sterk posisjon i flybransjen også fremover, sier konsernsjef Jacob Schram.

Han sier selskapet nå er i en dvale-fase, og gjennomgår samtidig en omfattende omstrukturering for å sikre et godt fundament for fremtiden.

– Så snart verden returnerer til normalen, vil vi stå klare med et enda bedre servicetilbud til kundene våre, sier Schram videre.

Omsetningen i årets første kvartal ble vel 6,5 milliarder kroner. I samme periode i fjor var omsetningen rett under åtte milliarder kroner.

Tirsdag ble det kjent at Norwegian ser seg nødt til å droppe presentasjonen av kvartalstallene. I stedet nøyer flyselskapet seg med en oppdatering om resultatet.

Personvernpolicy