Over 12.000 Boeing-ansatte i USA må gå

Den amerikanske flyprodusenten Boeing starter opp igjen produksjonen av den ulykkesrammede flytypen 737 Max jet. Foto: Elaine Thompson / AP / NTB scanpix
Den amerikanske flyprodusenten Boeing starter opp igjen produksjonen av den ulykkesrammede flytypen 737 Max jet. Foto: Elaine Thompson / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Flyprodusenten Boeing sparker 6.770 ansatte i USA, mens 5.520 går frivillig. Samtidig gjenopptas produksjonen av den ulykkesrammede flytypen 737 Max.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boeing har den siste tiden håndtert en krise på fronter: Coronapandemien, som har ført til et kraftig fall i flyreiser, kom på toppen av krisen flyprodusenten sto i med flytypen 737 Max.

737 max-fly over hele verden ble satt på bakken i mars i fjor etter to ulykker som til sammen kostet over 300 mennesker livet.

– Vi har dessverre kommet til det punktet der vi må starte ufrivillige avganger, skriver selskapets sjef Dave Calhoun i en epost til ansatte.

Flyprodusenten sa i april at selskapet må kvitte seg med 10 prosent av de ansatte. De kommende ukene forlater 5.520 ansatte selskapet frivillig gjennom sluttpakker og 6.770 mister blir sparket, de fleste i Seattle på USAs vestkyst.

I en annen kunngjøring fra Boeing heter det at produksjonen av 737 Max så smått har startet ved selskapets fabrikk i delstaten Washington og gradvis vil øke utover året.

I januar ble produksjonen stoppet ved fabrikken i Renton fordi det var usikkert når amerikanske luftfartsmyndigheter ville gi grønt lys til å sette flytypen i ordinær trafikk igjen.

Nyhetsbyrået Reuters meldte i april at en slik godkjenning ikke er ventet før i august.

Boeing har ikke sagt om produksjonen av 737 Max er knyttet til masseoppsigelsen hos den amerikanske flyprodusenten.

Personvernpolicy