Svenske grensekommuner håper på nye norske reiseråd

Nordby shoppingsenter har opplevd en nedgang i salg på hele 95 prosent siden Norge stengte grensa til Sverige. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Nordby shoppingsenter har opplevd en nedgang i salg på hele 95 prosent siden Norge stengte grensa til Sverige. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Beskjeden om reiseråd som fremdeles fraråder nordmenn å reise ut av landet er et nytt slag mot svenske grensekommuner. Nå håper de på endrede råd fra 15. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– En viktig dato, sier fylkesmann Georg Andrén i Värmland om 15. juni.

– Konsekvensen av grensestengningen er veldig stor for næringslivet, for grensekommunene og dermed også for hele Värmland, sier Fredrik Larsson (M), ordfører for regionstyret i Värmland.

Koronapandemien har gått hardt utover handelsstanden i svenske grensekommuner. Salget på Nordby kjøpesenter falt med hele 95 prosent, mens Daftö camping har hatt en nedgang på 97 prosent siden Norge stengte grensene til Sverige, skrev SVT i forrige uke.

– Det finnes ingen kunder

– Dette er Sveriges største kjøpesenter. Det finnes ingen kunder. Man trenger ikke være rakettforsker for å forstå at det vanskelig , sier Ståle Løvheim, sjef for Nordby shoppingsenter. Overfor Strömstads Tidning er han forsiktig optimist og håper på at grensene åpner i juni.

– Vi skal sørge for verdens mest koronasikre kjøpesenter, sier han til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også lenger nord i landet kan de norske reiserådene gi dystre konsekvenser.

– Dersom nordmenn ikke kan reise til oss, blir det et hardt slag

Swedish Lappland Visitors Board, som representerer de 16 nordligste kommunene, hadde 470.000 norske gjestedøgn i fjor, hvorav 60 prosent var i juli.

– Dersom nordmenn ikke kan reise til oss i sommer blir det et hardt slag. Så selvfølgelig håper vi at restriksjonene på reiser i norden lettes i juni, sier administrerende direktør Andreas Lind.