DN: Stordalen tegnet pandemiforsikring

<p>Petter Stordalens hotellvirksomhet er tungt rammet av coronautbruddet. Etter hva Dagens Næringsliv har fått vite, skal imidlertid hotellselskapet New Nordic Choice ha tegnet en pandemiforsikring som kan gi utbetalinger på flere hundre millioner kroner. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix</p>
Petter Stordalens hotellvirksomhet er tungt rammet av coronautbruddet. Etter hva Dagens Næringsliv har fått vite, skal imidlertid hotellselskapet New Nordic Choice ha tegnet en pandemiforsikring som kan gi utbetalinger på flere hundre millioner kroner. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Petter Stordalen og hans gjeldstyngede Nordic Choice-hoteller skal ha tegnet en egen forsikring mot pandemier, skriver Dagens Næringsliv.

Stordalen og hans selskaper er svært hardt rammet av coronautbruddet. Tusenvis av ansatte er permittert, ettersom nesten ingen overnatter på hotellene, og gjelden tårner seg opp og er på over 10 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Svært få selskaper skal ha tegnet forsikring mot pandemier og ingen norske selskaper tilbyr slik forsikring. Premien skal være høy og vanskelig å beregne. New Nordic Choice/ Strawberry-selskapene som Stordalen kontrollerer skal derimot ha en slik forsikring, får avisen opplyst. Den kan føre til en utbetaling på flere hundre millioner kroner eller opptil 1 milliard.

Verken Petter Stordalen selv eller administrerende direktør i Nordic Choice, Torgeir Silseth, vil kommentere opplysningene overfor DN.

Det skal imidlertid være usikkert om det blir noen utbetaling med det første ettersom det aktuelle forsikringsselskapet ikke helt aksepterer at coronautbruddet utgjør et grunnlag for å kreve erstatning.

New Nordic Choice-kjeden ligger an til å få om lag 135 millioner kroner i statlig coronastøtte fra mars til mai. Til NRK har Petter Stordalen sagt at han i april tapte 450 millioner kroner og at krisepakken bare vil dekke om lag 10 prosent av tapene for den ene måneden alene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært