Røkke-verft gikk fra minus til pluss etter coronastøtte

Philly Shipyard og Kjell Inge Røkke fikk nyte godt av den amerikanske redningspakken som skulle komme amerikansk næringsliv til unnsetning som følge av pandemien i USA. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Philly Shipyard og Kjell Inge Røkke fikk nyte godt av den amerikanske redningspakken som skulle komme amerikansk næringsliv til unnsetning som følge av pandemien i USA. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det Røkke-kontrollerte Philly Shipyard, basert i Philadelphia i USA, lå an til solid underskudd i første kvartal, men ble reddet av statlig coronahjelp.

Verftet som er notert på Oslo Børs og kontrolleres av Kjell Inge Røkke og selskapet Aker Capital med en eierandel på 56,57 prosent, lå an til et underskudd på 78 millioner kroner i første kvartal i år, skriver Dagens Næringsliv. Verftet hadde inntekter på 77 millioner fra noen vedlikeholdsoppdrag, men faste utgifter beløp seg til nesten dobbelt så mye.

Den amerikanske krisepakken som i mars ble vedtatt i Kongressen for å møte coronakrisen ga derimot verftet anledning til å søke om tilbakebetaling av skatt fra tidligere år. Dette har utløst en tilbakebetaling på 153 millioner kroner for verftet. Dermed endte kvartalsresultatet etter skatt på 76 millioner kroner.

I begynnelsen av april vant verftet også en stor kontrakt med å bygge to skip for amerikanske myndigheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært