Lufthansa håper på krisepakke uten bindinger

Lufthansa er i forhandlinger med den tyske regjeringen om innretningen på krisepakken. Foto: Michael Probst/AP/NTB scanpix
Lufthansa er i forhandlinger med den tyske regjeringen om innretningen på krisepakken. Foto: Michael Probst/AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lufthansa holdt generalforsamling tirsdag for å diskutere hvilke muligheter flyselskapet har for å få statlig støtte gjennom en krisepakke. 

Flyselskapets sjef Carsten Spohr erklærte at de kommende dagene vil være avgjørende for Lufthansas fremtid.

– Først og fremst må vi ikke påta oss for stor gjeld. Det vil tynge selskapet i mange år framover, sa Spohr da han talte på møtet i Frankfurt.

Krisepakken som er under utarbeidelse fra den tyske regjeringen, skal være på rundt 10 milliarder euro, eller nesten 112 milliarder kroner.

Lufthansa kjemper mot at staten skal få en eierandel og styreplasser i selskapet som motytelse til krisehjelpen. I stedet ønsker ledelsen at staten skal være en stilltiende partner med en begrenset rolle.

– Det er ikke vår feil at vi er i denne krisesituasjonen. Nå trenger vi statens støtte, men vi trenger ikke statlig styring, sa Spohr.

Lufthansa og to fagforeningen appellerte forrige uke til regjeringen for å få hjelp til å redde Europas største flyselskap fra kollaps, som følger av reiserestriksjoner etter coronautbruddet.

Spohr gjorde det klart at selskapet må planlegge for hvordan det skal betale tilbake statlig kriselån.

– Politikere må være oppmerksom på at enhver økonomisk hjelp kan ses som konkurransevridende, sa Lufthansa-sjefen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært