Nedgang i antall konkurser i april

<p>Antall konkurser gikk ned i april, men konkursbølgen etter coronakrisen har ennå ikke kommet, ifølge økonomene. I april var restaurantbransjen den eneste av de større bransjene som hadde en økning i antall konkurser. Ekspertene tror at denne bransjen er den som vil bli hardest rammet. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix</p>
Antall konkurser gikk ned i april, men konkursbølgen etter coronakrisen har ennå ikke kommet, ifølge økonomene. I april var restaurantbransjen den eneste av de større bransjene som hadde en økning i antall konkurser. Ekspertene tror at denne bransjen er den som vil bli hardest rammet. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I april gikk 262 bedrifter konkurs, en nedgang på hele 35,9 prosent mot samme måned i fjor. Men eksperter mener coronakonsekvensene ikke har slått til ennå.

Tallene viser også at 126 virksomheter ble tvangsavviklet forrige måned, en oppgang på hele 96,9 prosent. Samlet gir dette en nedgang på 18 prosent i april sammenlignet med samme måned i 2019, ifølge tall fra data- og analyseselskapet Bisnode.

Også i mars, da coronatiltakene ble innført, gikk antall konkurser ned, mens året begynte med økt antall konkurser i både januar og februar. Hittil i år har dermed antall konkurser gått opp med 10,8 prosent.

Økonomer mener at konkursbølgen, som et resultat av coronakrisen, ennå ikke har kommet.

– Det skal et under til om det ikke snart blir et konkursras. Når konkursbølgen først kommer, vil den komme med stor kraft. Det vil føre til en negativ spiral hvor andre bedrifter med utestående i konkursboene selv vil risikere konkurs, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode i en pressemelding.

Han peker på at det er tydelig at det hoper seg opp med konkursbegjæringer hos Skatteetaten ettersom mange bedrifter får en ekstra sjanse ved å ta i bruk regjeringens krisepakker eller ordne finansiering under coronakrisen.

Ifølge Bisnode er det restaurantbransjen som er dårligst rustet til å stå imot coronakrisen. Dette er også den eneste av de store bransjene som har en økning i antall konkurser i april. Også flere kleskjeder har gått konkurs i april.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært