Tillitsvalgte frykter Telenor vil gjennomføre nedbemanning

Telenor har bekreftet at rundt 170 ansatte vil bli overtallige når selskapet nå skal effektivisere, men satte i mars prosessen på vent på grunn av koronautbruddet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Telenor har bekreftet at rundt 170 ansatte vil bli overtallige når selskapet nå skal effektivisere, men satte i mars prosessen på vent på grunn av koronautbruddet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Konserntillitsvalgte i Telenor frykter selskapet vil gjennomføre nedbemanning av 170 ansatte midt i koronakrisen.

Ledelsen i Telenor har innkalt til et nettbasert allmøte 7. mai, skriver Dagens Næringsliv. Konserntillitsvalgt Esben Smistad frykter at selskapet nå vil gjennomføre en planlagt nedbemanning på 170 ansatte som ble utsatt i mars.

Smistad mener det er galt av Telenor, som er relativt lite berørt av viruskrisen, å belaste samfunnet med flere arbeidsledige. Han viser også til at en prosess med nedbemanning vil medføre mye reising og møtevirksomhet.

– Spørsmålet er om det er mulig å gjennomføre slike møter med myndighetenes smitteverntiltak, slik at ansatte ikke opplever å bli presset inn i utrygge situasjoner, sier Smistad.

Administrerende direktør Petter Børre Furberg i Telenor Norge bekrefter til Dagens Næringsliv at allmøtet skal holdes, men vil ikke si noe om innholdet i møtet i forkant.

– Det er viktig å understreke at Telenor per nå ikke har besluttet gjenopptakelse av prosessen, skriver Furberg i en epost.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært