NHO-undersøkelse: Bedriftenes konkursfrykt avtar

Det er en stille kveld i gågata i Drammen. All mangelen på aktivitet i samfunnet er gått hardt utover bedrifter i hele landet. Men konkursfrykten begynner å avta. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Det er en stille kveld i gågata i Drammen. All mangelen på aktivitet i samfunnet er gått hardt utover bedrifter i hele landet. Men konkursfrykten begynner å avta. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

For en måned siden fryktet 32 prosent av bedriftene i landet konkurs. Nå er andelen som frykter at de går dukken 19 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser tall fra NHOs undersøkelser 27. mars og nå sist i april, gjengitt i Trønder-Avisa.

Noen steder er bekymringene for full kollaps større, og frykten er størst på Svalbard og i Oslo, der henholdsvis 40 og 23 prosent av bedriftseierne sier de er redd de vil gå konkurs.

– Jeg tror det viser at vi, i takt med at samfunnet åpnes litt igjen, er i ferd med å få en ny normalsituasjon der flere og flere finner løsninger i denne nye situasjonen med nye smittevernregler, og ser at man faktisk får produsert, sier seniorrådgiver Anna Cesilie Brustad Moe i NHO Trøndelag.

– Men det er ingen grunn til å lene seg tilbake, vi må fortsette å stå på for å få gode ordninger for bedriftene, sier Moe.