Lavere ledighet i Rogaland selv under coronasituasjonen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeidsledigheten i Rogaland er lavere enn landsgjennomsnittet og langt under for eksempel Oslo. Det viser en ny undersøkelse fra Rogaland fylkeskommune.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Selv om ledigheten i øyeblikket ligger noe lavere enn landsgjennomsnittet, er det all grunn til å tro at vår region vil måtte leve med betydelige konsekvenser både av coronakrisen og oljenedturen i lang tid framover, sier ordfører Stanley Wirak i Sandnes.

Bakgrunnen for undersøkelsen var å få en dypere innsikt i de største utfordringene for de ulike bransjene og hvilke tiltak næringene selv vurderer som de viktigste for å komme gjennom krisen. Det ble gjennomført telefonintervjuer med 90 sentrale bedrifter i hele Rogaland.

– Selv om coronakrisen har ført til et sterkt fall i oljeprisen, er oljeleverandørnæringen så langt ikke ekstremt sterkt rammet av coronakrisen. Men om det ikke tas grep, vil det fort endre seg, sier seniorforsker Atle Blomgren ved forskningsinstituttet NORCE i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge bedriftene selv er de to klart viktigste offentlige tiltakene så langt endringene i permitteringsregelverket og den midlertidige reduksjonen i arbeidsgiveravgiften.

Spørreundersøkelsen «Effekter på næringslivet og behov for tiltak under corona- og oljepriskrisen 2020» er gjennomført av NORCE på oppdrag fra Rogaland fylkeskommune, Stavanger kommune, Sandnes kommune, Greater Stavanger og Haugaland Vekst.

Resultatene fra undersøkelsen ble lagt fram for fylkestinget i Rogaland tirsdag.