NHO: Luftfarten må ha pengestøtte for å overleve sommeren

Direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart etter et møte med statsminister Erna Solberg søndag 15. mars. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart etter et møte med statsminister Erna Solberg søndag 15. mars. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom norsk luftfart ikke får statlig pengestøtte raskt, overlever ikke næringen sommeren, advarer direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lothe sier til Børsen at han er alvorlig bekymret for alle de tre flyselskapene SAS, Norwegian og Widerøe. Dialogen han og flyselskapene har med samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) har pågått siden før påske.

– Vi har en god dialog og har spilt inn forslag, og det er det vi nå avventer respons på. Vi begynner å bli litt utålmodige, sier Lothe, som ikke ønsker å si noe konkret om Hareides syn på deres forslag.

– Det vil jeg ikke gå i detalj på, men vi mener at dette nå må se dagens lys. Om det ikke skjer noe, overlever ikke norsk luftfart sommeren.

Lothe er klar på at staten må inn med direkte pengestøtte til flyselskapene, og at pengene må komme i tillegg til den allerede vedtatte krisepakken på seks milliarder kroner i garantier til selskapene. Han viser dessuten til land som Frankrike og Tyskland der regjeringene nå ser ut til å bruke store summer på å støtte «sine» flyselskaper.