Dårlig vær har påvirket fisket mer enn corona

95 prosent av all sjømat produsert i Norge, eksporteres. Spørsmålet nå er derfor hva som skjer med ferskfisken som skulle gått ut av landet, ettersom levering til utlandet nesten har stoppet opp på grunn av coronakrisen. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
95 prosent av all sjømat produsert i Norge, eksporteres. Spørsmålet nå er derfor hva som skjer med ferskfisken som skulle gått ut av landet, ettersom levering til utlandet nesten har stoppet opp på grunn av coronakrisen. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De minste fiskebåtene leverte 5.000 tonn mindre torsk i første kvartal i år sammenlignet med i fjor, mest på grunn av dårlig vær langs kysten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Generelt har fisket i år vært godt, og betalingen er god, med 35 kroner i snitt per kilo, 3,50 kroner over prisen i fjor, melder Nordlys.

Det dårlige været gjør det hele usikkert, særlig for den minste flåten, som er båter under 11 meter.

Mange valgte å ta ut mesteparten av torskekvoten i januar og februar, og er trolig fornøyd med det etter tøft vær i mars, da mange ble værfaste, ikke coronafaste.

Ifølge Nordlys vil mange fiskere dra til Finnmark for å fylle kvotene under vårfisket, og fisket skal ennå være godt.

95 prosent av all sjømat produsert i Norge, eksporteres. Spørsmålet nå er derfor hva som skjer med ferskfisken som skulle gått ut av landet, ettersom levering til utlandet nesten har stoppet opp på grunn av coronakrisen.

Produsentene av bearbeidede fiskeprodukter, som salt og tørket fisk, er imidlertid i full sving, og med søkelys på selvforsyning kan det være markedet for norsk fisk i Norge kan økes.