Prisene på importerte jordbruksvarer stiger

Prisen på gulrøtter har steget som følge av koronaviruset, ifølge landbruksdirektoratet. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix
Prisen på gulrøtter har steget som følge av koronaviruset, ifølge landbruksdirektoratet. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En svekket norsk krone har gitt prisøkning på import av internasjonale jordbruksvarer den siste uka, opplyser Landbruksdirektoratet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seksjonssjef Harald Moksnes Weie skriver i direktoratets ukentlige rapport at flyten av både norske jordbruksvarer til pakkerier og industri, og jordbruksvarer over landegrensene fungerer godt.

– Imidlertid har en svekket norsk krone gitt prisøkning på import av internasjonale jordbruksvarer den siste uken, målt i norske kroner. Det gjør at importerte jordbruksvarer og råvarer blir dyrere, kommenterer han.

Direktoratet følger også prisene for enkelte grønnsaker og rapporterer at grønnsaker som gulrot og løk merker effekten av koronaviruset og økt etterspørsel i EU som følge av hamstring og prisstigning. Målt i norske kroner blir prisstigningen enda sterkere.