Sjømatrådet ser tendenser til normalisering i markedene i Kina og Sør-Korea

Sjømatmarkedene i enkelte land i Asia ser ut til å normalisere seg, ifølge Sjømatrådet. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Sjømatmarkedene i enkelte land i Asia ser ut til å normalisere seg, ifølge Sjømatrådet. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er fortsatt stor usikkerhet i sjømatmarkedet globalt, men det er tendenser til gradvis normalisering i land som Kina og Sør-Korea, ifølge Sjømatrådet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De største utfordringene for en sjømatproduserende nasjon som Norge i disse koronatider, er knyttet til bortfallet av restaurantbransjen globalt, skriver Sjømatrådet i en statusoppdatering 1. april.

– Som de tidligere ukene ser vi en fortsatt reduksjon for fersk sjømat og en økning for fryst og konvensjonelle produkter, sier sjømatanalytiker Paul Aandahl i Norges sjømatråd.

Men i enkelte land i Asia, blant annet i Kina og Sør-Korea, ser markedet ut til gradvis å normalisere seg.

– Vi ser nå at restauranter på tvers av ulike segmenter er på vei tilbake. Fortsatt gjelder en rekke forsiktighetstiltak, og det er knyttet større oppmerksomhet til forholdene utenfor Kina, sier Sjømatrådets fiskeriutsending til Kina, Victoria Braathen.